Ühtse kogukonnani on veel pikk tee

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsil ettekandega «Ühinemise reaalsus, kas ühineks uuesti?» esinenud Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul oli Otepää linna ja Pühajärve valla ühinemine 15 aastat tagasi kasulik ja vajalik ning üleriigilisele haldusreformile teed rajav. Raave oli aastatel 1996 kuni 1999 Pühajärve vallavanem ja aastatel 1999 kuni 2001 Otepää vallavanem.
Konverentsil ettekandega «Ühinemise reaalsus, kas ühineks uuesti?» esinenud Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul oli Otepää linna ja Pühajärve valla ühinemine 15 aastat tagasi kasulik ja vajalik ning üleriigilisele haldusreformile teed rajav. Raave oli aastatel 1996 kuni 1999 Pühajärve vallavanem ja aastatel 1999 kuni 2001 Otepää vallavanem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mida head või halba on toonud Otepää linna ja Pühajärve valla ühinemine 15 aastat tagasi? Kas tasub veel mõnel naabervallal kampa lüüa? Neile küsimustele otsiti hiljuti vastust Otepää raekojas.

Kuigi ühinenud vald on 15 aasta jooksul saanud riigilt suuri investeeringuid ning asub omavalitsuse võimekuse tabelis näitajatega maakonnas esirinnas, ei ole vallavõimul kõigi kogukondadega siiani head sidet. Otepääd räsib pidev poliitiline võimuvõitlus.

Konverentsil osalenud siseministri Hanno Pevkuri sõnul näitab üldine pilt, et ühinenud omavalitsused on edukad, nad on võimekuse tabelis oluliselt tõusnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles