Südamesõbrad astusid tantsuringist välja

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamesõprade seltskond tantsib ikka niisama kergejalgselt kui aastaid tagasi – kahju ainult, et read hõrenevad.
Südamesõprade seltskond tantsib ikka niisama kergejalgselt kui aastaid tagasi – kahju ainult, et read hõrenevad. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Südamesõprade seltsi eakate tantsurühma tegusad prouad on käinud juhendaja Salme Abolkalni juhendamisel koos juba kümme aastat. «Jõulude ajal sai tookord alustatud, jõulude ajal ka lõpetame,» sõnas Abolkaln väikese kahetsusega. 15. detsembril advendiaegsel pidulikul lõunasöögil heietasidki eakad tantsijad mälestusi koos tantsitud pidudest, tehtud proovidest ja meenutasid endisi rühmaliikmeid.

«Praeguseks on aeg teinud omad korrektiivid, rühm on jäänud väikeseks ja selle liikmed jõudnud väärikasse ikka,» sõnas tantsujuht. «On ka neid, kes ära kolinud, koduseks jäänud või kahjuks meie hulgast päriselt lahkunud.»

«Tantsujuhina olen tänulik selle ilusa maja pererahvale, kes on kõik need aastad olnud mõistev ja kellega koostöö on hästi sujunud. Suur ja südamlik tänu ka esimesele südamesõprade seltsi presidendile Ilse Heibergile, kelle ajal sai rühm käima lükatud. Tema abi oli hindamatu Phare-projektis osalemisel. Tänu sellele saime esinemisriided, samuti sain käia kolmel aastal Tallinnas eakate seltskonnatantsude koolitusel,» meenutas Abolkaln.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles