Avarii tõi kaasa menetluse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Otepää vallas
Õnnetus Otepää vallas Foto: Politsei

18. detsembril Otepää-Sihva-Nüpli tee 4. kilomeetril toimunud liiklusõnnetuse suhtes on politsei alustanud menetlust mitme liiklusseaduse paragrahvi alusel, andis teada politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak.

Paragrahvid käsitlevad tema sõnul liiklusõnnetusest mitteteatamist, mootorsõiduki poolt varalise kahju tekitamist, liiklusõnnetuses osalenud juhi poolt pärast liiklusõnnetust alkoholi aine tarvitamist ja liiklusõnnetuse sündmuskohalt põgenemist.

Sõiduki juht väitis, et tarvitas alkoholi pärast avarii toimumist. "Alkoholi tarvitamise eest liiklusõnnetuses osalenud juhi poolt vahetult pärast liiklusõnnetust enne selle asjaolude väljaselgitamiseni sündmuskohal karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200 eurot, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheksateistkümne kuuni. Antud juhul ei teavitanud autojuht politseid avariist koheselt," rääkis pressiesindaja.

Politsei tuletab meelde, et liiklusõnnetuse korral on sõidukijuhil kohus sellest korrakaitsjaid teavitada. Õnnetuspaigalt võib lahkuda ainult juhul, kui juhtunu asjaolud on fikseeritud, vastavad dokumendid vormistatud ning politsei on lahkumiseks omalt poolt loa andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles