Otepää saab öösel talvepealinnaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad Otepääl eelmisel aastal
Jõuluvanad Otepääl eelmisel aastal Foto: Monika Otrokova

Sellel aastal saabub talv 22. detsembril 2014 kell 1.02. Talvepealinna pidustused algavad aga juba täna, 21. detsembril.

Avamispidustused algavad traditsioonilise talveturuga Otepää Keskväljakul, andis teada Otepää vallavalituse kommunikatsioonijuht. Kohalik naisselts pakub laadasuppi, kavas on lõbusad mängud kogu perele. Esinevad FeelingGood ja Otepää isetegevuslased. Otepää avatud noortekeskus korraldatab fotojahi, lapsed saavad ratsutada ponidega.

Toimub eakate jõukatsumine Talvepensionär 2014 tiitlile, mille kavas on vildiviskamine, lumepalliveeretamine ja palju muud põnevat.

Sportlik talvepealinn pakub sellel päevalelamusi ka spordisõpradele. Talvepealinna avamispidustuste osana saavad teoks 60. Otepää mängud. Kell 11–12 kestab linnaorienteerumine, kell 16 toimuvad aga Tehvandi uuel laskesuusastaadionil võistlused laskmises «Volikogu versus vallavalitsus».

Kell 14 tulevad Keskväljakule kokku jõuluvanad. Tulemas on 13 erinevat jõuluvana ja jõulumemme: politsei-, tuletõrje-, kiirabi- ja postijõuluvana. Naabervallast Paluperast saabuvad külla jõuluvana ja tema memm.

Jõuluvanad tutvustavad oma liiklemisvahendeid ja arutavad kuuse all mööduva aasta päevakajalisi sündmusi, nii seda, mis õnnestus, kui ka seda, mille peale tuleks sõrme viibutada või vitsa anda. Seda kõike tehakse nalja ja laulu kaudu . Hiljem saavad kõik koos jõuluvanadega Otepää Winterplace’i lustima minna.

Kell 15 süütab Otepää grillmeister Tarmo Märss keskväljakul lõkke ja asub siga grillima, et talve alguse esimestel minutitel seda kõigile serveerida. Kell 16 saavad muusikasõbrad nautida Raekoja saalis Otepää vanamuusikaansambli kontserti. 

22.detsembril kell 00.40 algab Keskväljakul tule ja valguse etendus «Valge talv» tuleteatri Kelfirius esituses, kell 1.02 saab Otepää talvepealinnaks, võetakse vastu talvepealinna tiitel. Kell 1.05 tervitanb Otepää talve ilutulestikuga ning kõik talve vastu võtnud külalised saavad maitsta grillsiga.

Talvepealinna avamispidustused organiseerib Otepää kultuurikeskus koos mitme koostööpartneriga. Ettevõtmisi toetab Otepää vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles