Kogudused jagavad tuhandeid kinke

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud on ikka heategude aeg. Teele saadetakse sadu kommipakke.
Jõulud on ikka heategude aeg. Teele saadetakse sadu kommipakke. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Kristlik Nelipühi Kirik (EKNK) koostöös kristliku heategevusorganisatsiooniga AVC Saksamaalt, jagab ligi 2000 jõulupakki Eesti lastele.

 Spetsiaalselt eri vanuses poistele ja tüdrukutele komplekteeritud pakid saabusid Eestisse juba neljandat aastat järjest. Jõulukingitusi jagatakse ka koostöös kohalike omavalitsustega, et jõuda paremini vähekindlustatud lasteni, kes võib-olla muidu kingitust sel aastal ei saakski.

Kampaania käigus jagatakse jõulupakke Valgas, Paldiskis, Järvakandis, Sakus, Põltsamaal, Paliveres, Lihulas, Haapsalus, Kuressaares, Pärnus, Kiviõlis, Sillamäel, Maardus, Kosel ja Tallinnas.

Kingitused on kokku pannud tuhanded Saksamaa pered – emad ja isad koos lastega. Iga jõulukink on pakitud kingakarpi, mis omakorda on jõuluteemaliselt kaunistatud. Paki sisu on alati erinev, seal võib olla mänguasju autodest kaisukarudeni, maiustusi, koolitarbeid, ehteid ja muud.

Kui Eestimaale saabus pakke ligi 2000, siis kogu kampaania Saksamaal hõlmab tuhandeid peresid ja kümneid tuhandeid nende pakitud pakke, mis saadetakse laiali üle maailma.

Kindlasti on jõulukingitused üllatust ja rõõmu pakkuvad, seda enam, et üldjuhul pakisaaja neid oodata ei oska. EKNK kogudused plaanivad oma kogukonnas korraldada spetsiaalseid üritusi, kus lauldakse jõululaule, etendatakse näidendeid ning süüakse maiustusi.

Üldjuhul pole pakkide saajateks koguduste liikmete lapsed, vaid nende sõbrad, lasteaia- ja koolikaaslased, vähekindlustatud perede lapsed, ka terved lasteaiarühmad ja koolide klassid.

EKNK piiskop Ago Lilleorg sõnas, et ta on südamest tänulik võimaluse üle just jõulude ajal astuda välja kirikuhoonetest ning teha kingitusi meie naabritele ja sõpradele.

«Kuid siiski on olulisem nende kingituste ja muu aastalõpusagina kõrval mitte unustada, mis on jõulude tegelik tähendus: Jeesus sündis, et anda meile lootust ja elu. Soovin, et kõik Eestimaa inimesed võiksid kogeda, mida Jumalal on meile pakkuda – armastust, lootust ja headust,» sõnas piiskop Lilleorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles