100aastane elurõõmus juubilar: olen üle elanud üheksa valitsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupõline Helme valla elanik Johanna Sokk, kes kümmekond viimast aastat veetnud oma tütre peres Harjumaal, on oma kõrges vanuses elurõõmus ja tegus vanamemm, kellel iga asja kohta oma arvamus. Fotol on vanaproua tähistamas 16. detsembril oma 100 sünniaastapäeva. Vasakul on tütar Tiiu ja paremal tütar Mare.
Elupõline Helme valla elanik Johanna Sokk, kes kümmekond viimast aastat veetnud oma tütre peres Harjumaal, on oma kõrges vanuses elurõõmus ja tegus vanamemm, kellel iga asja kohta oma arvamus. Fotol on vanaproua tähistamas 16. detsembril oma 100 sünniaastapäeva. Vasakul on tütar Tiiu ja paremal tütar Mare. Foto: Tarmo Tamm

Teisipäeval täitus 100 aastat sünnist Helme valla vanamemmel, kes siiani toimekas ja kõbus. Johanna Sokk on tõenäoliselt viimane, kes Vabadussõjas sõdinud abikaasa teenete eest pensioni saab.

«Ta on terve elu olnud äärmiselt rahulik inimene. Kuigi ta ei ole range, mõjus tema rahulikkus lastele nii, et ühtegi asja ei pidanud ta kunagi kaks korda ütlema,» rääkis tütar Mare Sillaste. Tütre sõnul on ema õppinud õmbleja ning kogu elu riided ise lastele selga õmmelnud. «Ta kudus telgedel villaseid ja linaseid kangaid. Õmbles isegi kasukaid ja mantleid,» rääkis tütar.

Lapselaps Raivo Sillaste iseloomustas vanaema kui tugevat ja töökat inimest, kes muresid teistele välja ei näita. «Ta on olnud väga hoolitsev vanaema ja hea vestluskaaslane. Tema juures ei olnud kunagi igav, sest ta rääkis meile, lastele, alati vanu eestiaegseid lugusid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles