Esta Mets: kuhu ma ka tööle ei läheks, seal alustan kõike nullist

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga militaarmuuseumis projektijuhi-pedagoogina töötades on Esta Mets saanud osa põnevatest tegemistest.
Valga militaarmuuseumis projektijuhi-pedagoogina töötades on Esta Mets saanud osa põnevatest tegemistest. Foto: Arvo Meeks

Esta Mets, neiupõlvenimega Mitt, on oma ringkondades väga hinnatud ja armastatud inimene. Tean inimesi, kel lähevad silmad särama, kui juttu tuleb Estast. Peale selle, et Esta on erakordne inimene ja oma ala professionaal, on ta ka täiskasvanud poja ema. Oma sünniaasta avaldab ta temale omase väikese huumoriga: «58. aasta roosa Cadillac, tähtkujult 3. augusti Lõvi.»

Palusin Estal endast ja oma tegemistest kõnelda ning olen tänulik, et ta tegi seda nõnda põhjalikult ja värvikalt, et suur rõõm on seda lugejatele vahendada. Endast rääkides läheb Esta Mets pikalt ajas tagasi, vanavanemate aega, ja kaldub jutu käigus alatasa põhiteemast – enda isikust – kõrvale. Seda rännakut ja kõrvalepõikeid temaga kaasa tegemata aga ei saagi Estast terviklikku pilti. Sest selle, kes Esta praegu on, pani saatus paika juba esivanemate peredes.

Juured Võrumaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles