Pangalingi kaudu e-maksuametisse ei saa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-maksuameti/e-tolli internetilehekülg
E-maksuameti/e-tolli internetilehekülg Foto: www.emta.ee

Maksu- ja tolliamet palub seoses läheneva käibemaksudeklaratsiooni esitamise tähtajaga kontrollida üle oma ID-kaardi PIN-koodide kehtivus. Detsembris ja jaanuaris saab e-maksuametisse/e-tolli siseneda ainult ID-kaarti või mobiil-ID kasutades.

Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus teeb koostöös pankadega ümberkorraldusi, et muuta senised autentimislahendused e-maksuametisse/e-tolli sisenemisel klientide jaoks turvalisemaks.

Selle tulemusel ei ole võimalik pangalingi kaudu e-maksuametisse/e-tolli siseneda. Internetipanga kaudu sisenedes tuleb ennast uuesti ID-kaardi või mobiil-ID abil autentida.

Neljapäevase seisuga on käibemaksudeklaratsiooni esitanud 21 751 käibemaksukohustuslast, kellest 11 567 on esitanud ka vähemalt 1000euroseid tehinguid kajastava käibemaksudeklaratsiooni lisa.

Esmaspäevaks, 22. detsembriks peavad oma käibemaksudeklaratsiooni esitama 74 500 käibemaksukohustuslast. Kui eelmise kuu jooksul on ettevõtja teinud tehingupartneriga kogusummas vähemalt 1000 euro ulatuses tehinguid, tuleb uue korra järgi esitada selle kohta andmed käibemaksudeklaratsiooni lisal (KMD INF).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles