Õnnetuse asjaolud on segased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Otepää vallas
Õnnetus Otepää vallas Foto: Politsei

Politsei teatel toimus 18. detsembril kella 03.00 ajal liiklusõnnetus Valga maakonnas Otepää vallas Otepää-Nüpli-Sihva tee 4. kilomeetril.

48aastane Urmas kaotas seal juhitavuse sõiduauto Chrysler üle. Sõiduk kaldus teelt välja ja rullus üle katuse.

Kiirabi andis juhile esmaabi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel ütles Valgamaalasele, et selle õnnetuse täpsemad asjaolud on segased ja selgitamisel. "Esialgsetel andmetel kaldus masin teelt välja põhjusel, et autojuht ei valinud oma sõiduoskustele ja oludele vastavat ohutut sõidukiirust."

Ta kinnitas, et auto rehvid vastasid nõuetele, turvavööd kasutas mees niisamuti.

"Ilmaolude poolest väärib märkimist, et sel ajal sadas lund ja tee võis kohati libedam olla. Lisaks selgitas politsei välja, et autojuht oli alkoholi tarvitanud, kuid mees ise väitis, et tegi seda pärast avarii juhtumist. Uurimise käigus selgitatakse, kas jutt õige või oli selles õnnetuses oma roll ka alkoholil," andis Peitel ülevaate sellest, mis õnnetuse kohta praegu teada.

Ta rõhutas, et igal juhul on autojuhil keelatud ka pärast avariid alkoholi tarvitada -- see on niisamuti karistatav.

"Alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamise eest, välja arvatud narkootilist või psühhotroopset ainet sisaldavat ravimit sündmuskohal abi osutava kiirabibrigaadi või muu tervishoiutöötaja korraldusel vältimatu abi korras, liiklusõnnetuses osalenud juhi poolt vahetult pärast liiklusõnnetust kuni selle asjaolude väljaselgitamiseni sündmuskohal karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheksateistkümne kuuni," viitas Peitel seadusele.

Samuti ütleb seadus, et kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist kolmest kuust kuni üheksa kuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles