Kogumispäev ületas kõik ootused

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga vabatahtlikud olid nädalavahetusel väljas paljudes poodides üle Eesti.
Toidupanga vabatahtlikud olid nädalavahetusel väljas paljudes poodides üle Eesti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui reedel oli Valga Toidupanga juht Tereesa Sale veel mures, kas kõigis kolmes maakonna linnas kogumispäeva ikka õnnestub korraldada, siis nüüd võib ta tõdeda: tegu oli õige otsusega.

«Oleme hästi õnnelikud,» kinnitas Sale, kui kogutud kaubast ülevaade oli saadud. Kuna varem on Toidupank maakonnas toidukogumispäevi korraldanud vaid Valgas, eelmisel reedel-laupäeval aga said need teoks ka Tõrvas ja Otepääl, oli ootuspärane, et sündis Valga Toidupanga rekordtulemus. Üllatusena tuli Valga Toidupanga eestvedajale aga kogutu hulk. «Arvasime, et ehk õnnestub koguda 1500 ühiku kanti – saime 2664.»

Kõige rohkem annetati komme, maiustusi, rosinaid – nagu tavaliselt. Tavapärane oli seegi, et kõige vähem poetasid annetajad kogumiskärudesse teed ja kohvi. Erakordne oli sedapuhku aga annetatud konservide ja purgisuppide hulk. «Muidu saame neid 50–60, seekord kogunes sellist kaupa 394 ühikut,» andis Sale ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles