Karula vallas said noored karjääriabi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored tutvuvad pildipõhise nõustamisvahendiga Jobpics.
Noored tutvuvad pildipõhise nõustamisvahendiga Jobpics. Foto: Carmen Tsvetkov

Detsembri alguses toimus üle-eestiline noorsootöö nädal. Selle käigus pöörati tähelepanu noorte suuremale kaasamisele noorsootöösse ja noorsootöö võimalustele ebavõrdsuse vähendamisel. Valgamaa Karula valla avatud noortekeskus viis antud nädala käigus läbi põnevaid ettevõtmisi, millesse kaasati erinevaid spetsialiste, anti keskusest teada.

Valla noorsootöötaja Carmen Tsvetkovi eestvedamisel toimus nädala jooksul noortekeskuses palju põnevat. Nädal algas smuutipäevaga, kus lisaks võimalusele ise valmistada smuutisid, andis ülevaate tervisliku toitumise püramiidist ka toitumisnõustaja.

Lisaks toimus keskuses kingipäev, tutvustati politseikoera ja räägiti mida ta oskab, valmistati jõulukuule ning jagati karjäärilast infot. Nädalale pani punkti jõulukuulide valmistamise töötuba, mida juhtis oma valla noor Helena Raudik. Meisterdamisel kasutati traati, värvilisi pulbreid ja väikeseid klaaspurke.

Nädala üks teema oli karjäär, mille eri külgi avas noortele Valgamaa Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialist Tuuli Mekk. Ta aitas noortel mõtteid koguda teemal «Appi! Kool läbi! Mis edasi?». Kohale tulnud hulk noori, kes said kaasa rääkida karjääriteemadel, tegeleda eneseanalüüsiga ja tutvuda pildipõhise nõustamisvahendiga Jobpics. Osaleja Lauri arvates oli karjääriteemadel arutamine põnev, arendav ja tegelikult vajalik.

Noorsootöö nädala lõpetas laupäeva õhtune meelelahutuslik osa, mis pakkus võimalust lauamänge mängida, karaoket laulda ja õudukaid vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles