Juhtkiri: Me vajame vabatahtlikke

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väljend «Õhuke riik» on Eesti igapäevaelus viimastel aastatel tihedat kasutust leidnud. Võimulolijad on rääkinud riigi õhemaks muutmise vajadusest bürokraatia vähendamisega seoses. Samas kummalisel kombel paljudes ministeeriumides ning riigiametites ametnike hulk vähenemise märke küll ei näita.

Tavakodanikule seostub riigi õhemaks muutumine pigem teenuste kättesaadavuse halvenemisega. Hiljuti tunnistas politseijuht Elmar Vaher ETV saatele «Pealtnägija», et korrakaitsjate hulk on optimeeritud piirini, mis enam kõiki juhtumeid piisava tõsidusega menetleda ei võimalda.

Mõne aasta eest tekitas Eestis pahameeletormi teade mitme päästekomando sulgemisest, Valgamaal suleti toona Puka komando. Tookord rõhutati, et allesjäävatest komandodest enamik saab võimekust juurde ja aktiveeruma peab ka vabatahtlike päästjate tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles