Jõulutervitused tasub teele panna

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase nädala jooksul on postitöötajad märganud palju välismaale saadetavaid kirju ja postkaarte, kuhu on küll märgitud tänavanimi ja linn, kuid unustatud lisada riik.

«Ilmselt pole inimesed enam ammu postkaarte teele pannud, kuid on jõulude ajal toreda traditsiooni taasavastanud,» ütles Eesti Posti postiteenuste juht Kaido Padar. Paraku kulub sihtriigi tuvastamiseks lisaaeg, mis läheb varase kohalesaabumise arvelt ning kirjasaaja peab kauem ootama.

Õigesti kirjutatud aadress sisaldab saaja nime, tänavat, maja- ja korterinumbrit või väljaspool asulaid talu, küla ja valla nime, sihtnumbrit, linna või maakonda ning rahvusvaheliste postisaadetiste puhul riiki. Juhiseid korrektseks aadressi vormistamiseks leiab Omniva kodulehelt.

Ühtlasi kutsus Padar üles välismaale jõulutervituste saatjaid kiirustama. «On viimane aeg oma välismaal elavatele sõpradele tervitused teele panna,» märkis ta.

Detsembris tõusevad kirjamahud märkimisväärselt – jõulukuul saadetakse välismaale kaks korda rohkem kirju kui muul ajal ning tänavu on kirju olnud mõnevõrra rohkem kui möödunud aastal.

Jõulukuul on kauem avatud ka paljud Eesti Posti postkontorid. «Nutikas on vältida järjekordi ja külastada postkontorit detsembris näiteks pühapäeval,» soovitas Padar.

Kes aga jõulumöllu üldse vältida soovib, saab oma saadetised teele panna Omniva pakiautomaatidest, mis on hõlpsasti ligipääsetavad ning avatud ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles