Auto sõitis teelt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv
Politsei. Foto on illustreeriv Foto: Rein Säinas

13. detsembril kella 18.40 ajal toimus liiklusõnnetus Valga maakonnas Puka vallas.

Viljandi-Rõngu mnt. 52,78 kilomeetril, kus sõiduauto Suzuki, mida juhtis 46aastane Lembit, sõitis järsus paremkurvis teelt välja kraavi ja rullus üle katuse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel ütles Valgamaalasele, et esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kuna autojuht ei valinud teeoludele vastavat sõidukiirust. "Nimelt oli see teelõik märg ja jäätunud, asfalti kattis must jää ning sõiduk sattud järsus paremkurvis libisemisse, sealt sõitis kraavi, kus paiskus üle katuse."

Politsei selgitas välja, et autot juhtinud Lembit oli kaine, omas juhtimisõigust, kasutas turvavarustust ning ka rehvid vastasid nõuetele.

Mees oli sõidukis üksinda ja vajas esmaabi, mida talle ka kohapeal anti. Peiteli sõnul kaebas ta aga pärast veel tervise üle, mistõttu suundus haiglasse täiendavasse kontrolli.

Valga patrullitalituse juht Renee Sildnik soovitas libeduse korral hoida tavalisest madalamat sõidukiirust ning vältida äkilisi manöövreid. „Musta jää korral sagenevad tagant otsasõitude kõrval just ka teelt väljasõidud, mille põhjuseks liigsuur kiirus või valed sõiduvõtted. Olge ettevaatlikud ja kasutage turvavööd ja korralikke rehve – säästate end raskematest tagajärgedest.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles