Kultuuriprogramm ootab taotlusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Võrumaa. Jõelt paistab Hargla kirikutorn
Vana Võrumaa. Jõelt paistab Hargla kirikutorn Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kuu aja jooksul saab taotleda 2015. aastaks toetust projektidele, mis aitavad hoida vana Võrumaa kultuurilist ja keelelist eripära. Avalik konkurss kestab 14. jaanuarini, andis teada rahvakultuuri keskus.

Programmi eesmärk on hoida vana Võrumaa kultuurilist ja keelelist eripära, piirkonnale omast elulaadi, tavasid ja kombeid ning oskusi. Soovitakse tugevdada võru keelt ja pärimusliku kultuuri keskkonda, laiendada võru keele kasutusvaldkondi ja tugevdada võrukeste kogukonda. Eriti oodatud on projektid, mis panevad rõhku noorte sidumisele esivanemate keele ja kultuuripärandiga ning kohalikus kultuuris osalejate ringi laiendamisele.

Vana Võrumaa on kultuuriline ja keeleline piirkond Lõuna-Eestis. Omal aja hõlmas see kaheksat kihelkonda, mis jäävad tänapäeva Võru, Põlva, Valga ja Tartu maakondade alale. Kultuuriprogrammist toetatakse ka selliseid võru kultuuriga seotud tegevusi, mis leiavad aset väljaspool vana Võrumaad. Eelarve on 131 543 eurot.

«Vana Võrumaa kultuuriprogramm 2014–2017» on üks seitsmest piirkondlikust toetusprogrammist, mida rahastatakse riigieelarvest ja mida haldab rahvakultuuri keskus.

Programmi teksti ja toetuste taotlemise tingimustega saab tutvuda keskuse veebilehel. Praegune programm põhineb aastail 2000–2009 toiminud riiklikul programmil «Lõunaeesti keel ja kultuur» ja on jätkuks programmile «Vana Võrumaa kultuuriprogramm 2010–2013».

Toetust saavad taotleda riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja nende allasutused, avaõiguslikud juriidilised isikud, äri- ja mittetulundusühingud, sihtasutused ning füüsilisest isikust ettevõtjad. Taotlejate tähelepanu juhitakse sellele, et käesolevast aastast on kasutusel uued taotlusvormid. Samuti on uuendatud teisi taotlemisega seotud dokumente ja toetusprogrammide kodulehekülge.

Taotlused palutakse esitada digitaalselt allkirjastatuna aadressil programmid@rahvakultuur.ee või saata postiga rahvakultuuri keskusesse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles