Millal saab rongiga Valgast Võrru?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula raudteepiiripunkti avamise järel loodeti, et lähitulevikus hakkavad rongid taas liikuma ka Valga ja Võru vahel. Lootuseks on see seni jäänudki.
Koidula raudteepiiripunkti avamise järel loodeti, et lähitulevikus hakkavad rongid taas liikuma ka Valga ja Võru vahel. Lootuseks on see seni jäänudki. Foto: Liis Treimann

Valga–Võru–Koidula raudteeliini lähiajal reisijateveole sobilikuks ei kohandata, kuigi Kagu-Eesti omavalitsusjuhid peavad seda vajalikuks. Põhjus ei pruugi olla rahas ega väheses reisijate hulgas, vaid riigifirmas nimega Tallinna Sadam.

Reisirongid lõpetasid sellel marsruudil sõidu 2001. aastal, kui liin suleti reisijate vähesusele viidates. Taasavamine tuli uuesti päevakorda kümme aastat hiljem, pärast Koidula raudteepiiripunkti valmimist, mis tegi võimalikuks rongiühenduse niinimetatud Kagu-Eesti kolmnurgas ilma Eesti-Vene piiri ületamata.

Paraku pole Koidula piiripunkti valmimine seni veel unistust Valga–Võru vahelisest raudteeühendusest lähemale toonud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles