Toidupank jõudis ka Tõrva ja Otepääle

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga vabatahtlik koguja.
Toidupanga vabatahtlik koguja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõulueelsed Toidupanga kogumispäevad jõuavad sellel korral esmakordselt ka Otepääle ja Tõrvasse. Need saavad teoks juba sellel täna ja homme, 12.–13. detsembril.

Otepääl saab toidukaupa annetada kella 12-18 Konsumis. Kogutud toiduained lähevad Otepää piirkonna lastega peredele, kelle on välja valinud valla sotsiaalosakond. Toiduabiga soovivad ettevõtmise korraldajad rõõmustada umbes kahtekümmet piirkonna abivajavat peret.

Eileõhtuse seisuga nappis Otepääl veel kogumispäevade läbiviimiseks vajalikke vabatahtlikke. Oma osalemissoovist saab teada anda Toidupanga kodulehekülje kaudu.

Tõrvas aga leiab toidu kogumise aktsioon aset Kevade kaupluses. Tegu on ainsa kauplusteketti Meie Toidukaubad kuuluva poega Eestis, mis ettevõtmises osaleb.

Valgas on toidukogumispäevi korraldatud juba mitu aastat. Sedapuhku saab maakonnakeskuses toitu annetada Rimi kaupluses.

Kokku osaleb sedapuhku 34 kauplust 17 linnas üle Eesti, nende hulgas on 10 Rimi, 8 ETK kauplust, 8 Selverit ja 6 Prismat. Lisaks Tallinna Solarise keskuse toidupood ja Tõrva Meie kauplus. Viis kauplust osaleb esmakordselt.

«Jõulukuine lisakogus toiduabi kuulub juba meie traditsioonide hulka,» ütles Toidupanga juht Piet Boerefijn. "Aitame ennekõike lastega peresid, sest neis leibkondades on pühade eel kulusid juba niigi palju ja seega loodame, et tavapärasest suuremad ja parema koostisega pakid võimaldavad neil peredel paremini jõululauda katta ja üleüldse muretumalt pühadeajale vastu minna," selgitas Boerefijn.

Sel aastal teevad toidupangad üle Eesti kokku umbes 3000 pakki.

Oluline osa vajalikust kaubast saadakse toidukogumispäevade vältel. Nõnda koguvad täna ja homme Toidupanga punastes põlledes vabatahtlikud toidukaupa kell 12–18.

Osas kauplustes on kohalik toidupank otsustanud alustada ka veidi varem või lõpetada hiljem, näiteks saavad kõik tartlased allpool nimetatud kauplustes annetada Toidupangale kella 20ni õhtul. Samuti on erand Rakvere Toidupank, mille vabatahtlikud on toidukogumiskärudega Rakvere Põhjakeskuse Rimis veel ka pühapäeval kell 12–15.

Toidupanga üle-eestilised toidukogumispäevad toimuvad neli korda aastas. Lisaks sellele organiseerivad kohalikud toidupangad sageli ka väiksemaid toidukogumisaktsioone. Selliste ettevõtmiste käigus antakse poekülastajatele võimalus toetada kohaliku toidupanga tööd – inimesed saavad osta ja annetada erinevaid toidukaupu, mis hiljem Toidupanga kaudu allpool toimetulekupiiri elavatele peredele jagatakse.

Toidukogumispäevade ajal saavad poekülastajad kohalikku Toidupanka aidata ning ka omalt poolt toidukaupa annetada. Kampaanias osalevates kauplustes on väljas Toidupanga kaubakärud, kuhu annetatud toiduained kogutakse.

Vabatahtlikud abilised jagavad infot ning aitavad kauba kokku koguda – kampaania lõppedes transporditakse kaup lattu ja jagatakse iganädalastes abipakkides kohalikele vaesuses elavatele peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles