Tugevamad mängijad annavad nõrgematele olulise edumaa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Normunds Miezis
Normunds Miezis Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalavahetusel, 28.–30. novembrini, saab Pühajärve puhkekeskuse konverentsisaalis teoks 15. rahvusvaheline Pühajärve kiirmaleturniir. Ainulaadsel võistlusel osalevad tippmaletajad, kultuuritegelased, ajakirjanikud ja ärimehed, andis korraldajate nimel teada Ülar Lauk.

Võisteldakse handicap-süsteemis 33. vooru. Võistlejad on jaotatud tugevusgruppidesse, nii et kõrgemate gruppide mängijad annavad nõrgematele aega ette isegi kuni 9 korda: 18 minutit kahe vastu.

Tänavusel turniiril mängivad tugevamatest väliskülalistest sakslane Robert Hübner, islandlane Margeir Petursson, lätlane Normunds Miezis ja leedulane Aloyzas Kveinys. Meie tugevamatest istuvad laua taha suurmeistrid Jaan Ehlvest, Kaido Külaots, Aleksander Volodin ja võistluse mitmekordne võitja rahvusvaheline meister Riho Liiva.

Suure huviga oodatakse seekord Läti naiste suurmeistri Dana Reizniece-Ozola esinemist. Sai ju temast hiljuti meie lõunanaabrite majandusminister. Kindlasti loodame ka meie noorte – Ottomar Ladva ja hiljaaegu Euroopa kuni 16aastaste meistriks tulnud Mai Narva – sisukat esinemist.

Turniiri korraldab Stamina spordiklubi. Turniiri otseülekandeid saab jälgida Eesti Male Toetusühingu veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles