Muuseum ärgitab kodulugu uurima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Riemann
Priit Riemann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis algab 28. novembril kell 11 järjekordne kodu-uurimispäev. Osalema ja kaasa mõtlema on oodatud kõik kodu-uurimisest ja kodukandi ajaloost huvitatud isikud. Eeskätt on seekord oodatud koolinoored, edastas Valga linna avalike suhete spetsialist.

Kutsutud on mitu põnevat esinejat. Nii räägib arheoloog Ain Mäesalu Tartu Ülikoolist, kuidas leida oma kodukohast uusi arheoloogilisi leide. Jüri Metssalu Eesti Kirjandusmuuseumist lahkab kohapärimuse allikaid. Gristel Ramler ja Tiina Männapsoo tutvustavad Rahvusarhiivi digiteeritud andmebaase. Helgi Põllo Hiiumaa Muuseumist kõneleb oma kogemuse põhjal sealsete kodu-uurijate koostööst muuseumiga.

Viivi Sirmais Eesti Genealoogiaseltsist räägib, kuidas alustada oma suguvõsa ajaloo uurimisega.

Päeva suunab Valga muuseumi teadur Priit Riemann, kes annab ülevaate seni tehtud kodu-uurimuslikest töödest muuseumi kogudes. Päev lõpeb aruteluga, kuidas tõhustada kodu-uurimuslikku liikumist Valgamaal ning haarata sellega liituma rohkem inimesi, eriti nooremat põlvkonda.

Ürituse toimumist toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles