Juhtkiri: Koolid turvalisemaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Turvakaamerate paigaldamine on mitmel pool ja eri aegadel tekitanud arutelusid, kuivõrd see inimeste privaatsust riivab. Viimasel ajal on siiski üha enam kõlanud seisukohavõtte kaamerate poolt, kuna enamik inimesi leiab, et nende loodav turvatunne kaalub siiski üles teatava privaatsuse vähenemise.

Tänasest Valgamaalasest võib lugeda, et nii Valga põhikooli Vabaduse tänava hoone kui Valga vene gümnaasium saavad lähiajal kooliruumidesse uued kaamerad. Seejuures on põhikoolil kaameratega juba varasemast ajast positiivseid kogemusi. Õppeasutuse Kungla tänava hoones on 31 kaamerat ja kooli direktori Hannely Luik-Stogovi sõnul on nende abiga tuvastatud mitu pikanäpumeest.

Kindlasti ei tasu aga kaameraid pidada võluvitsaks, mis kõik koolide probleemid lahendab. Näiteks ei juuri need kindlasti välja koolivägivalda. Paraku on mõnigi koolikiusaja piisavalt tark, et mitte teha oma jälestusväärseid tegusid kaamerate vaateväljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles