Selgusid tegusamad külad ja aktiivsemad MTÜd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist korda aset leidva üle-eestilise Ühisnädala käigus leidis täna Sangaste rahvamajas aset seminar «Märka Tegusaid Ühendusi», kus lisaks teadmiste jagamisele tunnustati Valgamaa MTÜ ja Väärt Kodupaik 2014 nominente.

Tegusa kodupaiga tiitli pälvis Ritsu küla, kus külaselts on tegutsenud juba 10.aastat. Külaseltsi eestvõttel korraldatakse jaanipäeva, jõulupidusid, külapäeva, viiakse läbi ühiseid suusasõite ja heakorratöid. Ühiselt on ellu viidud mitmeid projekte: rajatud spordiplats, külaplats aste mänguväljakuga, kõlakoda, valminud külakeskus. Tekkinud on tõeline kogukonnakeskus.

Ühtehoidev kodupaik 2014 on Arula küla, mis tähistas selle aasta kevadel 595. sünnipäeva. Külavanem Voldemar Tasa eestvedamisel on külakogukond silma paistnud oma aktiivsuse ja üksmeelega. Külaseltsil on oma blogi, mis kajastab põhjalikult nii küla ajalugu kui ka tänapäeva. Selle aasta suvel andis külaselts välja ka oma raamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles