Kadrid vallutasid raadiojaama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madismäe Raadio Ruudust tutvustas kadrisantidele raadiostuudio siseelu-tehnikat ja seadmeid ning saadete  sünnilugu. Kuna lapsed olid raadios esmakordselt, oli uudistamist ja küsimusi küllaga.
Jaak Madismäe Raadio Ruudust tutvustas kadrisantidele raadiostuudio siseelu-tehnikat ja seadmeid ning saadete sünnilugu. Kuna lapsed olid raadios esmakordselt, oli uudistamist ja küsimusi küllaga. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Teisipäeva õhtul vuras Raadio Ruudu juurde kaks väikebussi kadrisantidega. Kohale jõudsid Valga lõvid Kurepesa ja Taheva lastega, kellel jätkus põnevust hulgaks ajaks.

Jaak Madismäe tutvustas raadiosaate tegemiseks vajaminevat tehnikat ning rääkis saadete sünniloost. «Raadiotöö juures peab pea kogu aeg pingsalt kaasa mõtlema. Lugedes üht lauset, peavad silmad juba ülejärgmist haarama. Ka sõnu võib öelda eri tooniga ja mitmel moel.»

Mees, kes raadiotööd teinud üle 20 aasta, rääkis tohututest muutustest selle aja jooksul. «Vanasti olid töövahendiks lindimakid, siis võeti kasutusele CD-mängijad, nüüd teevad kõik ära arvutid. Tehnika on tohutult arenenud ja tööd palju lihtsam teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles