Spordikuulsused külastasid muuseumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhataja Jana Mae (vasakul), Uljana Semjonova ja Vera Zozula.
Juhataja Jana Mae (vasakul), Uljana Semjonova ja Vera Zozula. Foto: Talispordimuuseum

Otepää talispordimuuseumi külastas 5. novembril Läti sportlasdelegatsioon, eesotsas kahekordse korvpallurist olümpiavõitja Uljana Semjonova ning kelgutamise olümpiavõitja Vera Zozulaga.

Juhataja Jana Mae teatel tutvusid sporditähed muuseumiga ning tegid jalutuskäigu Tehvandi staadionil ja lasketiirus, kus tutvuti eeloleval talvel toimuvate võistlusradadega. Läti Naiste Spordi Assotsiatsiooni peasekretär Aija Erta tutvustas endisi sporditähti koondavat aktiivse liikumise projekti, mille osana võetigi ette külaskäik Eestisse, sealhulgas Otepääle.

«Meie muuseum jättis neile väga positiivse elamuse, sest Lätis hoiavad olümpiavõitjad oma medaleid kodus, kuna puudub koht nende näitamiseks,» rääkis Jana Mae. «Lahkudes lepiti kokku edasise koostöö osas – vahetasime kontakte ning hakkame tulevikus planeerima ühiseid näitusi.»

Uļjana Semjonova on Läti endine korvpallur. Tema pikkus on 2.13 ja jalanumber 58. Semjonova tuli Nõukogude Liidu koondises olümpiavõitjaks 1976. aastal Montréalis ja 1980. aastal Moskvas.

Vera Zozula on Läti endine kelgutaja. Ta tuli Nõukogude Liidu koondises olümpiavõitjaks 1980. aastal naiste üksiksõidus taliolümpiamängudel Lake Placidis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles