Kool valib teadlikult

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige edukamalt esinesid Otepää gümnaasiumi õpilased.
Kõige edukamalt esinesid Otepää gümnaasiumi õpilased. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Sel aastal kulgeb Otepää gümnaasiumis kodanikupäeva tavalisega võrreldes teistsuguses võtmes. Nimelt on 26. novembril koolinoorte ette tulemas Eesti Vabariigi kuue erakonna esindajad, et üheskoos tulevaste valijate maailmapilti rikastada, andis Otepää valla kommunikatsioonijuhi vahendusel teada Otepää gümnaasiumi abiturient, meediaklassi õpilane Grete Madi.

26. novembri hommikul kogunevad erakondade esindajad ja õpilased kooli aulasse. Eesmärk on gümnaasiumi õpilasi suunata teadlikule valimisele, sest parlamenti pääsenud erakonnad hakkavad oma poliitika kaudu kujundama tuleviku-Eestit.

Päeva alustavad erakondade esindajad, kellest igaüks saab sõna ja võimaluse tutvustada oma parteid lähemalt. Pärast lõunat saavad õpilased ise kaasa rääkida ümarlauas, kus kohtuvad noored valijad ja erakondade esindajad. Noored saavad esitada poliitikutele küsimusi, avaldada oma arvamust ning saada rohkem informatsiooni parlamenti pürgijate kohta. Ümarlauda juhivad Otepää gümnaasiumi abituriendid.

«Kuna üldhariduskooli üks eesmärke on ühiskonna toimimist tundva, ühiskonda panustava ning demokraatlikke väärtusi järgiva inimese kasvatamine ning kolme kuu pärast ootavad Eestit ees parlamendivalimised, otsustas Otepää gümnaasium tähistada seda päeva teadliku valija päevana,» selgitas idee sündi direktor Külle Viks.

Teadliku valija päev toimub 26. novembril algusega  kell 10 ning sellest saavad osa Otepää gümnaasiumi 9.-12. klassi õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles