Poja pussitaja astus kohtu ette

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terariist. Foto on illustratiivne
Terariist. Foto on illustratiivne Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Valgas astus täna kohtu ette mees, kellel lasub süüdistus oma poja tapmiskatses.

Veretöö toimus tänavu 22. veebruaril, kui isa ja poeg pöörasid viina võttes tülli. Uurimisandmetel haaras 1962. aastal sündinud Aivar noa ja pussitas oma 1984. aastal sündinud poega rindkeresse. Noormees sai raskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus siiski tema elu päästa.

Info toimunust jõudis korrakaitsjateni sama päeva õhtul, kui politsei sai teate, et Valga haiglas on noahaavadega 29aastane mees. Häirekeskusse ja politseisse helistas seejuures prokuratuuri pressinõuniku edastatud andmetel pussitaja ise.

Politsei pidas Aivari 23. veebruaril Maleva tänaval asuvas korteris kinni ja kohus võttis ta vahi alla. Eeluurimise lõppedes sai ta süüdistuse tapmiskatses, mis võib talle kohtus süüdimõistmisel tuua kuni 15aastase vangistuse.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei.

Valga kriminaaltalituse juht Andres Saaron ütles kuriteo toimumise järel Valgamaalasele, et juhtumi puhul on ka õpetlik moment. «Inimesed ei ole harjunud sekkuma teiste inimeste ellu, aga nii enda kodukoha ja naabrite turvalisuse tagamiseks tuleks kortermajas suuremat kisa, nuttu või kaklusele sarnanevat rüselust ja asjade kukkumist kuuldes kõhklemata politseisse helistada,» rõhutas Saaron.

Ta soovitas, et kuna sellised olukorrad on etteaimamatud ja isikud võivad olla agressiivsed, tuleks samas selliste sündmuste lahendamine pigemini jätta politsei hooleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles