Valgamaa noormees paistis silma loomingulisusega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima loomingulise lahenduse pakkus kutseõppeasutuste õpilastest Timo Arbeiter.
Parima loomingulise lahenduse pakkus kutseõppeasutuste õpilastest Timo Arbeiter. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 21. novembril selgus ajakirja Inseneeria erinumbri Massin kaanekujundus, mis tõi Jaan Rõõmusele Eesti Kunstiakadeemiast kutsevõistlusel Trükis 2014 parima loomingulise projekti auhinna.

«Tegin ajakirja esikaanele illustratsiooni, mis mõjuks vaimuka ja värskena,» ütles Jaan Rõõmus. Ta lisas, et võrreldes teiste võistlustöödega oli tema tööl ebatraditsiooniline lahendus, mis tõi tunnustuse. Rõõmuse sõnul on graafiline disain muutumas avatumaks uutele ideedele ning noored disainerid võiksid julgemalt uudseid lahendusi kasutada.

«Meil on käinud praktikal väga tublid õpilased Tallinna Polütehnikumist, kellega oleme rahule jäänud ja sellest on saanud alguse meie koostöö kujundamist õpetavate koolidega,» ütles Director Meedia OÜ peatoimetaja Taivo Paju. Ta lisas, et kutsevõistlustel Trükis 2014 otsustati pakkuda noortele võimalust kujundada midagi, mida näeb peatselt kogu Eesti avalikkus.

Kutsekoolide üldarvestuses oli parim Tartu Kunstikooli õpilane Stina Teesaar, parim loominguline lahendus tuli Valgamaa noormehelt Timo Arbeiterilt Tartu kutsehariduskeskusest ning tehniliselt oli parim välisvõistleja Daria Šheikina Moskvast.

Kutsevõistlus Trükis toimus neljandat korda ning tänavu oli võistlustules 19 noort. Võistluse eesmärk on tutvustada kujundusgraafika ja trükitehnoloogia erialasid. Esmakordselt võistlesid Eesti kutseõppeasutuste õpilaste ja kõrgkoolide tudengite kõrval ka Riia ja Moskva noored spetsialistid. Võistlusel osalevad koolid, kelle õppekavas on trükiste kujunduse ja/või trükifailide ettevalmistusega seotud erialad.

Võistlust korraldas Tallinna Polütehnikum koostöös sihtasutusega Innove, Eesti Trükitööstuse Liidu ja Director Meedia OÜga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles