Kadrilaadal sai ostelda, meisterdada ja proovida õnne loteriis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uffert
Katrin Uffert Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval korraldas Aakre külaselts Aakre rahvamajas kadrilaada, kuhu tuli kohale liskas kohalikele käsitöömeistritele ja laadamüüjatele laadakaupmehi kaugemaltki.

Korraldaja, Aakre külaseltsi liikme Katrin Ufferti sõnul tuli laadale sel korral müüjaid lisaks kodukandi meistritele veel Viljandist, Karulast, Helmest ja Urvastest. "Müügiks pakuti käsitööd, keraamikat, ehteid, voodipesu ja omavalmistatud toidukaupa. Müügil olid ka AS Bacula moosid," rääkis Uffert.

Küll oleks aga ostjaid võinud veelgi enam olla. Aakre rahvamaja lastering, mida juhendab Uffert, valmistas küpsetisi, teed ja kohvi, mida laadalistele kohapeal pakuti. "Valmistasime lastega kohviku jaoks ka kena kaunistuse," lisas Uffert.

Läbi viidi hulk toredaid rahvamänge. "Rääkisime ka kadripäevast ja sellega seonduvast sümboolikast," ütles korraldaja. Avatud olid töötoad, kus sai meisterdada kübaraid ja jõuluehteid. "Meil toimub temaatiline vana-aasta  lõpupidu, kuhu oodatakse külalisi glamuursete kübaratega. Täna saidki kõik soovijad kübarate valmistamise algõpetust," nentis Uffert.

Üllatuskülaliseks oli laadal Tuuli mängutoa perenaine Tuuli Loorits Tõrvast, kes ahvikostüümi riietatuna lapsi lõbustas ja neile põnevaid võistumänge korraldas. "Lisaks tutvustas ta oma mängutoa tegemisi," selgitas Uffert.

Läbi viidi kadrikostüümide konkurss, mille peaauhinnaks oli armas mänguasi - lammas. Nagu laadale kohane, sai õnne katsuda loteriis. Peapreemia oli kadripart.

Nii korraldajad kui ka laadalised jäid laadapäevaga igati rahule. "Oli üks tore puhkepäev. Kõigil oli lõbus olla ning osalejate tagasiside oli väga positiivne,"rõõmustas korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles