Puudusi leiti ka Valgamaa ujulates

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli ujulat ootab ees laiendamine veekeskuseks.
Valga põhikooli ujulat ootab ees laiendamine veekeskuseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseamet on viimase kahe aasta jooksul kontrollinud 343 erinevat basseini. Neist 104 basseinis ei vastanud vesi nõuetele.

Valgamaal kontrolliti Pühajärve Spa hotelli ja  Bernhard SPA hotelli ning Valga põhikooli ujulaid. Nõuetekohane oli vesi Valga põhikooli mõlemas basseinis (kontrollitud 11. november 2014), Pühajärve Spa hotelli suures basseinis ja mullivannis ning Bernhard SPA hotelli harmoonia- ja shungiidibasseinis. Mittevastav oli vesi kontrollimise hetkel Pühajärve Spa hotelli väikelaste basseinis (kontrollitud 28. oktoobril 2014) ja Bernhard Spa hotelli suures ja väikelaste basseinis (kontrollitud 26. mail 2014) ja kümblusbasseinis (20.märts 2014).

Nõuetekohaselt peab  basseinivesi olema epidemioloogiliselt  ohutu ning keemiliselt kahjutu. Mikroorganismide hävitamiseks, orgaaniliste ainete jääkide kõrvaldamiseks ja vetikate vohamise takistamiseks vajab basseinivesi desinfitseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles