Muuseumis sai täiendada teadmisi fotograafia ajaloost

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Verk,Tallinna Linnamuuseumi Fotomuuseumi koguhoidja ja MTÜ Eesti Fotopärand liige
Tanel Verk,Tallinna Linnamuuseumi Fotomuuseumi koguhoidja ja MTÜ Eesti Fotopärand liige Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 20. novembril olid kõik foto- ja ajaloohuvilised oodatud Valga muuseumi, kus Tallinna Linnamuuseumi Fotomuuseumi koguhoidja ja MTÜ Eesti Fotopärand liige Tanel Verk rääkis kohaletulnutele fotograafia ajaloost, fotost kui kunstiteosest ning sellest, kuidas käsitleda ajaloolist fotot.

Kuulaja tegi kaasa jalutuskäigu läbi fotograafia ja kaamera ajaloo tänapäevani. Lektori juttu olid ilmestamas kujutised esimestest heliogravüüridest kuni nüüdisaegsete kunstfotodeni välja. Loengusse olid põimitud kuulsamad maailma ja Eesti fotograafid ning nende pärandi tutvustamine. Muu hulgas said vastatud ka huviliste küsimused.

Kohaletulnutel oli huvitav teada saada, et ehkki fotograafia ametliku ajaloo alguseks loetakse aastat 1839, ulatuvad selle juured palju sügavamale ajas tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles