Naaberriigid tegid koostöös vahepeatuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mārcis Rubenis (vasakult), Valga linnapea Kalev Härk, Valka linnapea Vents Armands Krauklis ning Contra laulsid üheskoos eesti ja läti rahvuslaule Eesti-Läti koostööprogrammi üritusel.
Mārcis Rubenis (vasakult), Valga linnapea Kalev Härk, Valka linnapea Vents Armands Krauklis ning Contra laulsid üheskoos eesti ja läti rahvuslaule Eesti-Läti koostööprogrammi üritusel. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Eile sai Valga raudteejaamas piduliku punkti Eesti-Läti piiriülese koostöö periood 2007–2013. Asjaosalised tegid tagasivaate tehtule, publik sai näha tegevustest kokkuvõtlikke videoid.

Samas esitleti videote vahendusel raamatut «Eesti-Läti lood». Lugude autorid on kaheksa Eesti ja Läti ajakirjanikku ning rohked fotodki on teinud naaberriikide fotograafid just sellesse teosesse. Näha sai ka animatsioone, mis mõne minutiga koostöö­perioodi kokku võtsid. Ettekandeid sai kuulda nii eesti kui läti keeles ning kaks esinejat – turismiedendaja Jānis Prangels ja luuletaja Contra – rääkisid mõlemas keeles.

Raudteejaama valmistas koosviibimiseks ette Tartu Uus Teater ning omapäraseks muutis selle oma valgusdekoratsioonide ning -installatsioonidega Aleksandr Šelepin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles