Helme kutsekoolist Eesti restoranimaastiku tippu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripartnerid ja sõbrad: Janno Lepik (vasakul) ja Kristjan Peäske avasid suvel ühiselt oma teise restorani. Koostöö sujub meestel ideaalselt, sest tööjaotus on selge. 
«Mina olen köök, Kristjan on saal,» selgitab Lepik.
Äripartnerid ja sõbrad: Janno Lepik (vasakul) ja Kristjan Peäske avasid suvel ühiselt oma teise restorani. Koostöö sujub meestel ideaalselt, sest tööjaotus on selge. «Mina olen köök, Kristjan on saal,» selgitab Lepik. Foto: Erakogu

Janno Lepik on Otepäält pärit peakokk, kes palub enda puhul hoiduda tunnustavatest tiitlitest nagu superkokk ja tippkokk. «Milleks need nimetused?» küsib Lepik, kes püsib edule vaatamata kahe jalaga maa peal.

Kui kolm aastat tagasi avas Tallinna vanalinnas uksed Leib Resto & Aed, sai see kiirelt gurmaanidelt soosiva hinnangu. Vähesed valgamaalased teavad, et menuka ja hinnatud toidukoha menüü eest vastutab Valgamaa juurtega Janno Lepik.

33aastase Lepiku kokanduskarjäär sai alguse Helme kutsekeskkoolist, jätkus hotellis Bernhard, vahepeal põikas ta paariks aastaks Inglismaale ja on alates suvest kahe Tallinna restorani kaasomanik ja peakokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles