Spordikeskus jõudis ümara tähtpäevani

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi laskesuusatamise staadion ja lasketiir on valmis.
Tehvandi laskesuusatamise staadion ja lasketiir on valmis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 23. novembril möödub kümme aastat päevast, mil Eesti Vabariik, Otepää vald ja Eesti Suusaliit asutasid sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus. Sihtasutuse asutamiselepingu allkirjastasid tollased kultuuriminister Urmas Paet, Otepää vallavanem Aivar Nigol ja Eesti Suusaliidu juhatuse liige Alar Arukuusk.

Sihtasutus asutati riigiasutuse Eesti Olümpia Õppetreeningkeskus Tehvandi varade baasil.

Sihiks seati pakkuda rahvusvaheliselt tunnustatud spordikeskusena sportlastele ja spordiorganisatsioonidele kõige nüüdisaegsemaid tingimusi treeningute ja võistluste läbiviimiseks. Teine eesmärk oli pakkuda rahvusvaheliselt tunnustatud turismi- ja harrastusspordikeskusena spordisõpradele ja turistidele meelelahutust nii atraktiivsete spordivõistluste ja meelelahutusürituste korraldamise kui aktiivse puhkuse veetmise paigana.

SA Tehvandi Spordikeskus turundus- ja klienditeenindusjuht Merlin Müür tõi välja, et kümne aastaga on Tehvandil valminud aastaringse kasutusega normaalmõõtmetega suusahüppemägi vaateplatvormi ja ronimisseinaga, IBU A-litsentsi nõuetele vastav laskesuusatamiskompleks ja staadionikompleks.

Renoveeritud on Tehvandi peahoone ja puhkemaja ning rullsuusarada, rajatud FISi ja IBU nõuetele vastavad suusarajad kunstlumetootmise süsteemi ja valgustusega, 18rajaline disc-golfi park ning palju muud.

Tänaseks haldab sihtasutus kolme tähtsat keskust: Tehvandi spordikeskust, Kääriku spordikeskust ja Tartumaa tervisespordikeskust. Uuenenud sihtasutuses töötab kokku 75 inimest.

Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus on juhatuse liikmete Alar Arukuuse ja Kristjan Karise sõnul arenev ja uutele väljakutsetele avatud organisatsioon, kelle eesmärk tulevikus välja ehitada kaasaegsetele nõuetele vastavaks ka Kääriku treeningkeskus ning Tartumaa laskespordikeskus ning jätkuvalt pakkuda spordirõõmu väga paljudele inimestele meie kolmes keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles