Kosmikute sünnipäev jätkub Tõrvas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kosmikud.
Ansambel Kosmikud. Foto: Meelis Meilbaum

Teist aastat loomingulisel puhkusel viibiv ansambel Kosmikud tuli novembris lavale, et 15 tegevusaasta täitumist vääriliselt tähistada. Ülimenukad kontserdid Tallinnas ja Tartus saavad järje homme Tõrva Juudase Pubis. Laupäeval aga esinetakse Pärnus.

«Meil on kujunenud traditsioon väisata oma tuuridel ka väiksemaid linnu, kuhu tavaliselt artistid  majanduslikel põhjustel ei jõua. Tõrvas on asjalikud noored mehed laheda klubiga loonud selleks sümpaatse võimaluse,» rääkis ansambli liige Kõmmari.

«Oleme ise pärit väikesest Järvakandist ja mäletame siiani Gunnar Grapsi ja teiste tuurikontsertide mõju meie muusikainnustusele. Meie laulja Hainz on elanud lapsepõlves Tõrvas ja käinud seal lasteaias, nii et viime mehe juurte juurde. Pärnus oleme käinud järjepidevalt juba aastast 2011, verivärske rokiklubi tõttu on sedapuhku põhjust eriti elevil olla.»

Ansambli asutasid 1999. aastal laulja Taavi Pedriks, kitarrist Aleksander Vana, bassist Kõmmari ja trummar Kristo Rajasaare. 2003. aastal liitus asutajaliikmetega praegune solist Hainz. Kosmikutel on ilmunud viis stuudioalbumit: «Ei roosid» (2000), «Kuidas tuli pimedus» (2003), «Pulmad ja matused» (2006), «Ainus, mis jääb, on BEAT» (2008), «Öö ei lase magada» (2011).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles