Naiskodukaitse kutsub kudumeid ära tooma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Mets
Heili Mets Foto: Erakogu

Eri põlvkondi ning eri sotsiaalse taustaga tegusaid naisi ühendav Naiskodukaitse on 2010. aastast igal aastal kogunud sadu soki- ja kindapaare.

Varem koguti iga-aastaselt paarsada sõrmiku- ja sokipaari välismissioonidel viibivatele Eesti kaitseväelastele. Sel aastal on pilgud suunatud Ukraina poole. Eesmärk on koguda võimalikult suur hulk Ukraina ja Eesti värvides isetehtud villaseid sokke ja sõrmkindaid.

Kui eelnevatel aastatel on Naiskodukaitse kudumisprojekte korraldanud pigem organisatsiooni siseselt, siis seekord kutsuvad nad üles oma osa andma kõiki.

Naiskodukaitse Valga ringkonna instruktori Heili Metsa sõnul viivad Valgamaa naiskodukaitsjad läbi kaks aktsiooni. «Lisaks Ukrainasse saadetavatele kudumitele kogume kindaid ja sokke ka meie vabatahtlikele päästjatele. Kes soovivad oma osa anda, võiksid kudumid tuua Kaitseliidu Valgamaa malevasse. Kui ei ole võimalik ise neid ära tuua, tasub meiega ühendust võtta ja leiame lahenduse,» lisas Mets.

Kõiki kudumeid oodatakse Kaitseliidu Valgamaa maleva staapi hiljemalt 27. novembriks. Kui kellelgi on veel oma panus andmata, aga ta tahab aktsioonis kaasa lüüa, siis järgmise nädala neljapäevani on selleks võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles