Juhtkiri: Karussell käivitub taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu. Foto on illustreeriv.
Riigikogu. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Viimased kuud on toonud ridamisi teateid tuntud inimeste liitumise kohta Eesti erakondadega. Paljud neist on teatanud ka Riigikokku kandideerimisest. Parlamenti pürgijate seas on telesaatejuhte, näitlejaid, teadlasi – muidugi ka neid, kelle nime ette sobibki kõige paremini sõna «poliitik».

Ühelt poolt on verevahetus poliitikas, sealhulgas parlamendis, hädavajalik. Seetõttu võib uute inimeste poliitikasse siirdumist tervitada. Samas pole sugugi kindel, kui palju senisest meediastaarist või teadusejüngrist Riigikogus kasu on.

Loomulikult on hea tahtmise korral võimalik üpris kiiresti endale parlamendi toimimise ja seadusloome põhimõtted selgeks teha. On ju varemgi Riigikokku pääsenud inimesi, kes aastakümneid tegutsenud hoopis teisel alal, kuid keda praegu peaaegu enam ei seostata varasemate tegevustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles