Kolmapäeval said Eesti koolinoored uue hea eeskuju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea eeskuju
Hea eeskuju Foto: Marko Maisa

Üle-Eestilise konkursi “Hea Eeskuju” tiitli pälvis sel aastal Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumis õppiv neiu Liivika Koobakene. Head Eeskuju tunnustas Riigikogu esimees härra Eiki Nestor 1300-eurose stipendiumiga kolmapäeval Nordea kontserdimajas toimunud noortekonverentsil „Lahe Koolipäev 2014“.

Järjestuses juba seitsmendat korda toimunud Eesti suurima tänusündmuse eesmärk on tunnustada särasilmseid ja tegusaid kooliõpilasi, kes on oma kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis on mõjutanud positiivselt Eestimaa elu. Liivika on 16-aastane Rõuge vallas tegutsev noor, kes on silma paistnud oma mitmekesise tegevusega, milles on nii noorte esindamist erinevates ühendustes, aktiivset kaasarääkimist ja sõnavõtte kohaliku elu arengus, ideede küllust põnevateks ettevõtmisteks, kodukohas toimuva levitamist laiemale maailmale.

„Liivikalt on õppida nii noortel kui täiskasvanutel-  positiivset ellusuhtumist, usku, et kõik läheb hästi; abivalmidust ja osavõtlikkust, mis viib muutusteni nii väikeses grupis kui organisatsioonis ja kogukonnas tervikuna; ajaplaneerimist, mis võimaldab imelisel kombel ellu viia nii palju mõtteid ja veel väga heas kvaliteedis,“ kirjutab Liivika konkursile esitanud Kerli Kõiv.

Liivika on tõepoolest tegus mitmel alal. Liivika tegutseb Noorsooühing Rõuge Noorteklubis, on Rõuge Noortevolikogu aseesimees, samuti hinnatakse teda tema hindamatu panuse eest Rõuge TV töösse. Lisaks kuulub Liivika Kodutütarde Rõuge rühma. Seesama neiu on ka 2014.aastal elluviidud Erasmus+ programmi projekti „Healthy Lifestyle“ – millest võtsid osa Malta ja Slovakkia noored – looja ja elluviija. Liivika oli ka üks nendest, kes aitasid korraldada maakondlikku noorteseminari „Noorte võim ja ühiskond“, mis tõi kokku Võrumaa erinevaid noori ja otsustajaid.

Rõuge noorsootöö spetsialist Kerli kirjutab veel: „Liivikata ei oleks meie vald nii rõõmsameelne ja noortepärane kui ta täna on. Mina isiklikult olen seda temalt õppinud. Tema kõrval olles on piinlik öelda, et ma ei jõua või mul pole aega.“

Hea Eeskuju konkurss 2014 kuulutati välja 30. septembril ning lugusid sai saata 27.oktoobri varahommikuni. Kokku esitati konkursile 35 vahvat ja omapärast lugu väiksematest ja suurematest kohtadest üle Eesti. Liivika Koobakese valis üksmeelseks võitjaks žürii, mis koosnes Eesti Õpilasesinduste Liidu, Tegusate Eesti Noorte, Eesti Noorteühenduste Liidu, Lastekaitse Liidu, Lapse Huvikaitse Koja, Lastevanemate Liidu, Eesti Noorsootöö Keskuse esindajad ning  konkursi patroon Riigikogu esimees härra Eiki Nestor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles