Selguvad Baltikumi tugevaim mees ja naine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Jurs
Kevin Jurs Foto: Harri Harrison

Kes on kõige kõvem mees või naine meie kodusel  Maarjamaal või ka Baltikumis selgub esimest korda käesoleval nädalavahetusel Riias peetaval  CrossFit võistlusel Baltics Throwdown 2014.

Finaali kvalifitseerumiseks pidid osalejad läbima kaks eelvooru, millede alusel kutsuti Riiga võistlema 30 tugevamat meest ja 15 tugevamat naist. Eestit esindavad finaalis meestest CrossFit Tartus treenivad Kevin Jurs, Rasmus Zarubin ning Asko Külmsaar.Naistest lunastasid finaalikoha Deily Freitak, Sille Vaiksaar ja Kaija Paas - kõik CrossFit Tartu värvides. Suure soosikuna astub võistlustulle Kevin Jurs, kes läheb ühtlasi kaitsma ka käesoleval suvel esimest korda Balti regioonis peetud rahvusvahelistel CrossFit võistlustel saavutatud esikohta.

Võistlusteks valmistudes  on Kevin rõhku pannud võimalikult mitmekülgsele treeningule  lihvides oma oskusi nii sõudeergomeetril, tõstepõrandal kui võimlemisrõngastel. „ CrossFit valmistab sind ette kõige erinevamateks ootamatusteks ja väljakutseteks.Ka võistuste puhul ei tea ma täna, missuguste füüsiliste väljakutsetega mind proovile pannakse. See selgub alles vahetult enne võistlusareenile astumist ja siis pean olema valmis kõigeks. Kui vaja  tõstan kangi, kui vaja ronin köit, teen lõuatõmbeid, kõnnin kätel ja hüppan hüppenööriga,“ ütleb Kevin ja lisab juurde, et see mitmekesisus ongi just see, mis talle CrossFit treeningute juures meeldib.

Lisaks eliitdivisionile saavad oma võimeid proovile panna ka CrossFit treeningutega äsja alustanud sportlased, kelle jaoks on loodud spetsiaalne algajate võistlusklass. Ka selles võistlusklassis osaleb teiste võistlejate seas arvukalt harrastajaid nii CrossFit Tartust, kui ka Tallinna klubist CrossFit I&M. CrossFit on mitmekülgne ja laiahaardeline jõu-ja vastupidavustreening, mis on harrastajate juurdekasvu poolest üks trendikamaid spordiliike maailmas.

CrossFit ringkondades toimub hulgaliselt võistlusi: ühte treeningsaali hõlmavatest jõuproovidest maailmameistrivõistlusteni (CrossFit Games) välja. CrossFit Games-i võitjaid nii naiste kui meeste arvestuses ei kutsuta maailmameistriteks vaid neile on antud tiitel : Kõige kõvem mees/naine Maal (the fittest man/women on Earth)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles