Politsei hoiatab võltsitud kauba pakkujate eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hoiatab võltsitud mootorsaagidega kaubitsejate eest.
Politsei hoiatab võltsitud mootorsaagidega kaubitsejate eest. Foto: Politsei

Lõuna-Eestis on liikvel Poola päritolu mehed, kes soodsa hinnaga pakuvad müügiks mootorsaage. Käesoleva nädala jooksul on politsei saanud mitu teadet taolistest juhtumitest Põlvamaal.

Politsei palub inimestel olla ettevaatlik ning sae ostust loobuda, sest reeglina on pakutav kaup ebakvaliteetne, selle päritolu pole teada ja puudub tootja garantii, mistõttu ei saa selle ohutuses kindel olla. Ka võivad isikud tehingu sooritamisel pakkuda saele lisaks nugadekomplekti.

Kauba pakkujate puhul on tegu võõramaalastega, kes võivad kauplemise sildi all koguda infot inimeste, nende elukohtade ning varalise seisundi kohta.

Kui keegi tunneb, et teda on petetud, või kahtlustab nende inimeste tegevuses süütegu, tuleb sellest politseile kohe teatada. Uue korrakaitse seaduse valguses, kui kauplemine toimub kedagi kõrvalist häirivalt ja ta sellest politseid teavitab, saab politsei hinnata ka vajadust menetluse läbiviimiseks. Endi ja oma kaaskondlaste elu saame turvalisemaks muuta nii, et jagame infot politseile, mitte võõrastele.

Valga politseijaoskonna ennetus-menetlustalituse juhi Robert Kõvaski sõnul on teateid võltskaubaga äritsevatest võõramaalastest politseile tulnud ka Valgamaalt. Müüa on püütud nii võltsitud mootorsaage, aga ka näiteks ebakvaliteetseid binokleid. Viimane taoline teade tuli politseile möödunud nädalal Otepää lähedalt.

Kõvask pani inimestele südamele, et kahtlustäratavatest sõidukitest ning kaupmeestest tuleks politseile koheselt teada anda. Politsei teeb nende isikud kindlaks ja selgitab neile Eestis kehtivaid kauplemisnõudeid.

Kinni viimastel kuudel maakonnas kedagi seoses võltskauba pakkumisega peetud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles