Soome õmblusfirma kolib teksade tootmise Valka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas paiknevas õmblusettevõttes M.A.S.I Company AS töötab 137 inimest. Teksaste õmblemise siiatulek järgmise aasta suvel toob kaasa töömahu suurenemise, mis annab töötajatele ka kindlustunde tuleviku suhtes.
Valgas paiknevas õmblusettevõttes M.A.S.I Company AS töötab 137 inimest. Teksaste õmblemise siiatulek järgmise aasta suvel toob kaasa töömahu suurenemise, mis annab töötajatele ka kindlustunde tuleviku suhtes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhjamaade suurim teksadetootja M.A.S.I Company OY plaanib juba järgmise aasta suvest tuua teksatoodete õmblemise Soomest Eestisse – täpsemalt Valga linna.

«Kuna õmblustööstus on hooajaline, ei ole saladus, et septembris ja oktoobris töötasime väiksema võimsusega, mis tõi kaasa töötajatele väiksema koormuse – kahe kuu peale kokku kümmekond päeva, mil polnud õmblejatele tööd anda,» sõnas Valgas asuva õmblusfirma M.A.S.I Company AS tootmisjuht Anu Eesmaa.

Tellimuste vähenemist mõjutavad nii raha säästvad kliendid kui soe ilm, mille tõttu ei kiirustata talverõivaid veel ostma. «Soomes on mitmel firmal Vene turu ahenemise tõttu müügiga probleeme. Soomlased ise on ka rohkem säästma hakanud,» selgitas tootmisjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles