Ajurünnak keskendus noortespordile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka rahvajooks. Foto on illustreeriv.
Valga-Valka rahvajooks. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Valga linnavalitsus korraldas oktoobri lõpus noortespordiga tegelevate spordiklubide ümarlaua, andis teada linnavalitsuse avalike suhete spetsialist. Peamine aruteluteema oli, millised on praeguse noortespordi head ja vead ning mida tulevikust teisiti teha tuleks.

Ümarlauas osalesid linna spordiklubide esindajad ja treenerid, linnavalitsuse liikmed ning SA Valga Sport nõukogu liikmed – kokku 16 inimest. Töö käis kolmeliikmelistes rühmades, kes tegid ajurünnakuid teemadel «Mis on Valga noortespordis hästi?» ja «Kas miski vajab muutmist ning kes peaks seda muutma?».

Hiljem tegid rühmad oma mõtetest ettekanded. Positiivsete külgedena tõid nad välja, et rahastamise süsteem toimib, sporditaristu ja treenerid on olemas, alade valik suur ja treeninguvõimalused taskukohased. Ka tehakse koostööd nii linna koolide ja spordiklubide vahel kui piiriüleselt ning andekaid sportlasi linnas jagub.

Samas käidi välja ka ettepanekud, mida võiks muuta ja mille poole pürgida. Asjaosaliste hinnangul on tarvis välja töötada tulemuspõhine toetuste pakett, parandada spordimeditsiini kättesaadavust ning teha suuremat koostööd alaliitudega. Ka vajab linn professionaalset ujumistreenerit. Rõhutati sedagi, et praegusel digiajastul tuleb noori rohkem liikuma ja sportima ärgitada. Valga linnavalitsus lubas teemad arutellu võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles