Hollandlased tunnustasid hoolekande kiiret arengut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tugikeskuse ja sealsete töötajatega on hollandlastel hea koostöö. Tihti satuvad nad Valka, et taas  tarkuseteri jagada.
Valgamaa tugikeskuse ja sealsete töötajatega on hollandlastel hea koostöö. Tihti satuvad nad Valka, et taas tarkuseteri jagada. Foto: Arvo Meeks

Kaks hollandlast, kes käinud korduvalt Valgamaa tugikeskuses koolitusi tegemas, olid siin ka sel kolmapäeval. Eestimaast rääkisid mehed ülivõrdes ja jagasid ohtralt kiitust siinse hoolekande arengule.

Rini Blankers ja Cees Hage on ühisfirma Blankers & Hage töötajad, kes pakuvad nõustamist ja koolitust intellektipuude ja psüühikahäirega inimestele ning nende eest hoolitsejatele nii Hollandis kui Eestis. Hage käis esimest korda Eestis 17 ning Blankers 13 aastat tagasi. Ühel järjekordsel Eestis käigul räägiti neile ka Valgamaa tugikeskusest ning nii mehed siia külla sattusidki.

«Meile meeldis, mida siin nägime, ning kui Lea (tugikeskuse juhataja Lea Uppin – R. S.) küsis, kas oleme nõus neid koolitama, olime rõõmuga valmis. Uurisime, mis neid täpsemalt huvitab, ning selle põhjal olemegi koolitusi teinud. Alguses oli plaanis tulla korra aastas, kuid näiteks tänavu oleme siin juba neljas kord,» lausus Cees Hage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles