Eesti vingeim pritsumees voolikut nurka ei viska

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi komandopealikuna tegeleb Alor Kasepõld kontoritööga ja meestega sündmuskohale ei sõida, hoiab ta end vormis tuletõrjespordi abil.
Kuigi komandopealikuna tegeleb Alor Kasepõld kontoritööga ja meestega sündmuskohale ei sõida, hoiab ta end vormis tuletõrjespordi abil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva päästekomando pealik Alor Kasepõld suudab ja teebki palju. Loomult tagasihoidlikuna ei kipu ta endast küll palju rääkima ja ütleb, et 31 eluaastat on liiga lühike aeg, et millegagi silma paista. Lõpuks sain kolm aastat järjest Eesti pritsumeeste võistlustel esimeseks tulnud mehega siiski jutule.

 

Üles kasvas Alor Kasepõld Kosel, pere ainukese lapsena. Enamiku aja oma lapsepõlve suvedest veetis poiss Tõrvas vanaema juures. Patküla koolis vene keele õpetajana töötanud vanaemalt sai ta tugeva kohusetundekoolituse. «Vanaema oli parajalt mõnusa range olemisega. Samas ka konkreetne ja õiglane,» meenutab Kasepõld.

Tõrvas tuli teha majapidamistöid – pääsu ei olnud. Kui oli soov ujuma minna, tuli kõigepealt oma kohustused ära täita. Ühe asjana on Aloril meelde jäänud TPL – toonane töö- ja puhkelaager. Et vanaema seda asja kohapeal vedas, sai tal endalgi seal käidud, kuigi see poisile just eriti ei meeldinud, sest hommikuti pidi vara ärkama. Pluss asja juures oli muidugi omateenitud raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles