Ideejaht Kataloonias tõi kopsaka saagi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa põllumehed koos lihatööstuse Ca la Teresona omaniku Santi Masallera Francasega, kes andis külalistele muu hulgas võimaluse ise vorstivalmistamist proovida.
Valgamaa põllumehed koos lihatööstuse Ca la Teresona omaniku Santi Masallera Francasega, kes andis külalistele muu hulgas võimaluse ise vorstivalmistamist proovida. Foto: Erakogu

Igal sügisel, kui saak salve saanud, käivad Valgamaa põllumehed nädalasel välisreisil end turgutamas ja välismaa kolleegidelt šnitti võtmas. Aastate jooksul on käidud Saksamaal, Ahvenamaal, Austrias ja Hollandis. Sedakorda viis reis Hispaaniasse tutvuma Kataloonia piirkonna maarahva tegemistega.

Kuna põllumehed soovisid luua ka sidemeid sealsete ettevõtjatega, alustati reisi ettevalmistusi juba aasta alguses. «Tegime tihedat koostööd Eesti suursaatkonnaga Madriidis, kust saime Kataloonia põllumeeste keskliidu ja kohalike ettevõtjate kontaktid,» rääkis Valgamaa põllumeeste liidu juht Jaan Bachmann.

Reis algas kohtumisega Kataloonia Põllumeeste Keskliidu naispresidendi Rosa Prunaga, kes kasvatab koos abikaasaga 800 lihaveist. Tema seisukoht oli, et väiksemat kui 500pealist lihaveisekarja pidada ei tasu. Ta lisas, et aastaga peab veis saama realiseerimisküpseks ehk tapakaalus 450 kilogrammi raskuseks. «Meil on see periood ikka pikem,» täpsustas Bachmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles