Tammuri talu taas kahekümne parima seas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammuri talu peremees Erki Saar oma taluõuel.
Tammuri talu peremees Erki Saar oma taluõuel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel nädalal selgus Eesti 50 parima söögikoha paremusjärjestus. Neli kõige kõrgemale jõudnud restorani – Alexander (Pädaste mõis), Horisont, Noa Peakoka Saal ja Tchaikovsky – olid hindajate meelest söögi poolest võrdsed. Esikahekümne hulgas on taas ka Otepää valla Tammuri talu, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Tammuri talurestoran on sellel aastal 15. kohal, uustulnukana on 34. kohal Otepää Golfi restoran Mr. Jakob, 47. kohal on GMP Clubhoteli Pühajärve restoran.

Tammuri talurestoran on parimate hulka valitud juba 2009. aastast alates, 2013. aastal oli see edetabelis 16. kohal ning GMP Clubhoteli Pühajärve restoran 44. kohal.

Veebilehe Eesti Maitsed andmeil on söögikohtade kontseptsioonid muutunud mitmekesisemaks. Ületati endiseid piire ning purustati vanu arusaamu. Senise paari-kolme asemel arendab Eesti toiduelu praegu jõudsalt edasi vähemalt tosinkond restorani.

Eesti söögikohtade valimise ajaloo kolmas parim restoran on Noa Peakoka Saal. Järgnesid Alexander, Horisont, Tschaikovsky ning Põhjaka. Varem on parimaks tunnistatud restoran Ö kahel korral ning Alexander neljal korral.

Tallink Hotelsi eestvedamisel tunnustati kõige paremat joogipakkujat. Kolme nominendi – Dominic, Leib Resto & Aed, Ribe – seast oli parim Ribe. Dansukkeri eestvedamisel tunnustati kõige paremat magustoiduvalmistajat. Nominente oli viis: Cru, Lime Lounge, Noa, Põhjaka ja Tchaikovsky. Parimaks osutus Tchaikovsky.

Eesti parimad söögikohad seatakse paremusjärjestusse seitsmendat aastat. Hindajateks on 30 toidukirjutajast koosnev žürii, kellest 12 on Eestist ja 18 välismaalt. Hindamine toimub Rootsi restoranigiidi White Guide väljatöötatud saja-punkti-süsteemis, kus söögikoht võib saada toidu eest maksimaalselt 40 punkti, joogi eest 20, teeninduse eest 25 ja miljöö eest 15 punkti.

Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit kui hea toidu maad. Eesti 50 parima restorani täieliku nimekirja saab vaadata veebilehelt Eesti Maitsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles