Koolijuht: siiani arvasin, et elame turvaliselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidaja põhikooli direktor Ave Rõõm kandideerib aasta õppeasutuse juhi tiitlile.
Riidaja põhikooli direktor Ave Rõõm kandideerib aasta õppeasutuse juhi tiitlile. Foto: Erakogu

Paljudes Valgamaa koolides olid esmaspäeval ja teisipäeval Viljandis tapetud kooliõpetaja mälestuseks süüdatud küünlad. Kuigi kriisiplaanid on tulistamise puhuks välja töötatud, nendivad direktorid, et sajaprotsendilist kaitset ei taga miski.

Teisipäev algas ilmselt kõigis Eesti koolides teisiti. Kollektiivselt mälestati Viljandi Paalalinna kooli saksa keele õpetajat Ene Sarapit, esimest koolitulistamise ohvrit Eestis. Rusutud meeleolus pidi igapäevatöö koolides siiski jätkuma. Kavas olid erakorralised koosolekud, klassijuhatajatunnid, kriisiplaanide ülevaatamised.

«Täna (teisipäeval – H. K.) oli meil nõupidamine, kus laual oli kriisiplaan, räägin täna veel isiklikult õpilastega, homme teeme klassijuhatajatunnid,» kirjeldas Valga vene gümnaasiumi direktor Marina Krotova tragöödiale järgnenud koolipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles