Riigikogulase soovitus: armuge oma abikaasasse üha uuesti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel kultuurikeskuses aset leidnud Valgamaa Pensionäride Liidu üritusel särtsakate ja humoorikate tantsunumbritega üles astunud Valguta Nägusad Moorid pälvisid saalisolijate sooja ja tugeva aplausi.
Reedel kultuurikeskuses aset leidnud Valgamaa Pensionäride Liidu üritusel särtsakate ja humoorikate tantsunumbritega üles astunud Valguta Nägusad Moorid pälvisid saalisolijate sooja ja tugeva aplausi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel kogunesid Valga kultuurikeskusse Valgamaa pensionäride ühenduse kutsel maakonna eakad, et koos elu üle arutleda. Oma kunsti näitasid rahvale Sangaste ja Valguta tantsurühmad.

Piduliku kokkusaamise avas luuletusega Lea Korbun, kes andis avasõnaks järje üle maavanem Margus Lepikule. Maavanem rõhutas, et temale on suupärasem kasutada saali kogunenute kohta sõna «eakad» asemel sõna «seeniorid».

«Riiki peetakse vananevaks, kui seal on üle 65aastaseid rohkem kui seitse protsenti rahvastikust. Eestis on see arv juba üle 15, mis seab riigile suured väljakutsed. Valgamaa on üks kõige kiiremini vananev maakond, samas paiknevad just siin kõige uuemad ja tänapäevasemad hoolekandeasutused. Oleme ette valmistamas Valgamaa hoolekande asutuste kompetentsikeskust, mis saab asuma kutseõppekeskuse juures. See on üks võimalustest, kuidas saame olla eakatele kasulikud,» rääkis Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles