Töötud mehed hakkasid matkama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. oktoobri matk Tahevas
23. oktoobri matk Tahevas Foto: Monika Rogenbaum

Eelmisel nädalal võis Taheva vallas märgata ootamatult maskuliinse koosseisuga matkagruppi. Valla ja Valgamaa tervisenõukogu koostöös korraldatud matkapäev tõi kodust välja töötud mehed.

Meestele suunatud liikumisüritusi on toimunud Valgamaal ka varem, kuid Taheva matkapäevade sihtgrupp oli spetsiifilisem. Valga maavalitsuse vanemspetsialist terviseedenduse alal Leili Saluveer selgitas, et osalema olid eelkõige oodatud inimesed, kes jäänud tööturult kõrvale. Paljud neist istuvad Saluveeri väitel seetõttu kodus. «Pikaajalistel töötutel on välja kujunenud mõttemall, et nad pole kellelegi vajalikud.»

Matkad täidavad mitut eesmärki: panna töötud omavahel ja teiste kogukonna liikmetega suhtlema ja oma tervise eest hoolitsema ning propageerida laiemalt tervislikku eluviisi. Esimene matk oli 21. oktoobril ja seal osales 20 inimest, sealhulgas neli naist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles