Kinnaspunktil täitus tegevusest 20 aastat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla esindus kohtus külalistega Vihtist 24. oktoobril, kui vallavolikogu esimees Jaanus Raidal tunnustas valla tänukirjaga hea koostöö eest Päivi Veikkolaist (vasakul), Soome Kinnaspunkti, Soome Punast Risti ja Vihti valda. Keskel Otepää vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhataja Anneli Salumaa.
Otepää valla esindus kohtus külalistega Vihtist 24. oktoobril, kui vallavolikogu esimees Jaanus Raidal tunnustas valla tänukirjaga hea koostöö eest Päivi Veikkolaist (vasakul), Soome Kinnaspunkti, Soome Punast Risti ja Vihti valda. Keskel Otepää vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhataja Anneli Salumaa. Foto: Monika Otrokova

Otepää vallavalitsuse hoone keldrikorrusel tegutseb Otepää Kinnaspunkt, mis on Soome Kinnaspunkti tütarharu. Ühise koostöö algusest möödub sellel aastal 20 aastat. Selle puhul külastasid Otepääd 24.–25. oktoobril Otepää sõpruspiirkonnast Vihtist Soome Kinnaspunkti töötajad, andis teada vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää Kinnaspunkti koordinaator Riita Aader meenutas, et alguse sai heategevusorganisatsiooni tegevus Otepääl mõnekümne inimese kaasabil. Algul külastati peresid ja viidi neile kõige hädavajalikumat, kuus aastat tagasi avati eraldi humanitaarabipunkt. 

Otepääl on tegutsetud nii vana teenindusmaja ruumides, tervisekeskuse garaažis kui Otepää Kirikumõisas, 2012. aastast vallavalitsuse hoones. Kinnaspunktist saab soetada kasutatud riideid ja tarbeesemeid, ka mööblit, sümboolse tasu eest. Saadaval on ka invavarustust, mille järele samuti suur nõudlus.

Kaup saabub Soomest Vihti vallast sealse Kinnaspunkti abiga. Otepääle aitavad kaupa toimetada EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo ja abikaasa, koguduse liige Külli Uibo. Töö on vabatahtlik ja keegi selle eest raha ei saa.

«Mul on hea meel, et on nii palju abilisi, kes on Kinnaspunkti nõus appi tulema mistahes ajal,» ütles Riita Aader. «Tänu väga heale koostööle valla sotsiaalteenistusega oleme jõudnud paljude abivajajateni.»

Lisaks kasutatud asjade müümisele on avatud taaskasutuse õpituba, kus saab õppida, kuidas vanadele asjadele uus elu sisse puhuda. Õpitoas on kangasteljed, plaanis on käivitada kudumismasinad, otepäälasi käivad õpetamas kohalikud käsitöömeistrid.

Üks Soome-poolseid Kinnaspunkti eestvedaja on otepäälastele tuttav Päivi Veikkolainen, kes koordineerib Soome Kinnaspunkti abi. Temaga on otepäälastel tihedam kontakt, Soomes tegutseb Kinnaspunktis terve meeskond.

Otepää valla esindus kohtus külalistega Vihtist 24. oktoobril, kus vallavolikogu esimees Jaanus Raidal tunnustas valla tänukirjaga hea koostöö eest Päivi Veikkolaist, Soome Kinnaspunkti, Soome Punast Risti ja Vihti valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles