Politsei on väljas nii linnas kui maal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix

Täna, 27. oktoobril kontrollib politsei sõidukijuhtide kainust nii linnas kui asulavälistel teedel kogu Eestis.

Politsei- ja piirivalveameti komissar Riho Tänak nentis, et kuigi suur osa liiklejatest käitub seaduskuulekalt, kõrvaldavad korrakaitsjad nii igapäevase töö kui «Kõik puhuvad» operatsioonide tulemusel päevas kümneid napsitanud roolikeerajaid, kes seavad ohtu nii enda kui kaasliiklejate turvalisuse.

«Paraku ei teadvusta kõik autojuhid, et ka väike kogus alkoholi või selle jääk organismis pärsib juhi oskusi, valmisolekut liikluses hakkama saada ning ohuolukorras kiiresti õigeid otsuseid teha. Tihti on just joobes juhtide osalusel juhtunud liiklusõnnetused traagiliste tagajärgedega, mistõttu on iga üksiku alkoholi tarvitanud juhi peatamine õnnetuste vältimiseks väga vajalik,» selgitas Tänak.

Tänavu on joobes juhid põhjustanud 120 liiklusõnnetust, mille tagajärjel on saanud viga 163 ning hukkunud 14 liiklejat. Politseinikud on selle aasta jooksul pidanud kinni ligi 6400 autojuhti, kelle tervislik seisund ei võimaldanud autot juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles