Valgamaa linnad on lumetõrjeks valmis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehoolduse eest vastutavad ametnikud pakuvad, et sel aastal tuleb sahad garaažist välja ajada alles jõulude paiku. Samas ollakse ka ootamatuks novembritormiks valmis.
Teehoolduse eest vastutavad ametnikud pakuvad, et sel aastal tuleb sahad garaažist välja ajada alles jõulude paiku. Samas ollakse ka ootamatuks novembritormiks valmis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädala alguses Virumaal maha sadanud sügise esimene lumi annab märku, et talv pole enam mägede taga. Valgamaa suuremad omavalitsused on enda kinnitusel talvisteks teeoludeks valmis.

Talvepealinna heakorraspetsialist Urmas Kuldmaa ütles, et võimekus lumetõrjeks on Otepää vallal olemas, kuid tema ootab lund alles jõulude paiku. Ennustus põhineb kogemustel: «Elu on näidanud, et neljale-viiele lumerohkele talvele järgneb sama palju lumevaeseid.»

Vallas on juba paar aastad hooldustöid teostanud AS Teede REV-2, kelle ülesanne on ka Valgamaa riigimaanteed korras hoida. Otepääl ulatub hooldust vajavate kilomeetrite hulk kahesajani, millest suurema osa moodustavad külavaheteed. Töödeks on ette nähtud ligi 70 000 eurot, kuid see sõltub täpsemalt lumeoludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles